ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

17:05 | 09.02.2018 Categorie: Comunicate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/.

ANI a lansat o adresă electronica pentru recepționarea petițiilor în format electronic

Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a lansat adresa electronică  [email protected], prin intermediul căreia vor fi recepționate petiții (sesizări) de la  persoane fizice sau juridice de drept public, care dețin semnătura electronică, și, doar prin aplicarea acestei proceduri, petițiile recepționate vor fi recăutate.

La rândul său, sesizarea formulată și expediată în adresa Autorității, trebuie să întrunească condițiile de formă şi conținut stabilite de Legea nr. 190-XIII din 19.07.1994 cu privire la petiţionare.

Petiția se depune în scris sau în formă electronica în limba de stat sau într-o altă limbă în conformitate cu Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Petiţia trebuie să fie semnată de autor, indicându-se numele, prenumele şi domiciliul. Petiţiile în formă electronică conțin informații privind numele, prenumele, domiciliul şi adresa electronica a petiționarului.

Petiţia în formă electronica trebuie să corespundă cerințelor faţă de documentul electronic, inclusiv aplicarea semnăturii digitale, în conformitate cu legislația în vigoare.

Petiţiile ce nu întrunesc condiţiile prevăzute de legislaţie, se consideră anonime şi nu sunt examinate. La rândul său, sistemul electronic de recepționare va adresa petiționarului un răspuns și, respectiv, automat, va fi expediată o înștiințarea prin care avertizează petiționarul despre faptul că sesizarea nu a întrunit toate cerințele privind depunerea electronică a acesteia.

Suplimentar, solicitările de informații parvenite în adresa ANI de la reprezentanții instituțiilor mass-media vor fi recepționate electronic – la adresa [email protected], în baza prevederilor Legii privind accesul la informații, cuprinzând următoarele cerințe: solicitările de informații să fie pe foaia cu antet a instituției media și avizată de conducătorul acesteia. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!