ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentanții politici din partea Chişinăului şi Tiraspolului au semnat un protocol privind controlul veterinar și fito-sanitar

12:45 | 15.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Reprezentanții politici din partea Chişinăului şi Tiraspolului au semnat astăzi un protocol privind instituirea unor mecanisme de conlucrare în domeniul controlului veterinar și fito-sanitar pentru asigurarea securității alimentare. Anunțul a fost făcut de către reprezentanţii politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană Cristina Lesnic şi Vitalii Ignatiev, în urma unei întrevederi la Chișinău, relatează MOLDPRES.

Într-o conferință de presă, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat că, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre implementarea deciziilor protocolare semnate în noiembrie 2017.

„Am trecut în revistă realizările privind implementarea prevederilor din protocoalele semnate anterior și am stabilit că în privința a trei dintre cele cinci documente au fost înregistrate evoluții pozitive, mă refer la redeschiderea podului dintre localitățile Gura Bâcului și Bâcioc, funcționarea școlilor moldovenești cu predare în grafia latină și apostilarea actelor. Alte două subiecte, privind accesul agricultorilor la terenurile din regiune și restabilirea legăturii telefonice, sunt în proces de lucru, mai ales că toți fermierii au pregătit actele și sunt gata pentru a le depune”, a spus Lesnic.

La rândul său, reprezentantul politic al regiunii transnistrene, Vitali Ignatiev, a menționat că, tot astăzi, s-a decis că săptămâna viitoare va avea loc o ședință cu membrii grupurilor de lucru pe domeniul transporturilor, ulterior va fi organizată și o ședință comună a tuturor șefilor grupurilor sectoriale.

„La fel, am decis că vor fi relansate grupurile de lucru privind activitatea băncilor și drepturile omului. Reprezentanții politici au resursele necesare pentru a contribui la soluționarea subiectelor sociale și economice incluse în agendă. Tot azi, am discutat problemele rămase din trecut, mă refer la subiectele de realizarea cărora nu suntem mulțumiți și anume cele ce țin de deschiderea tronsonului feroviar Slobodca-Râbnița și clasarea unor dosare. În continuare, mizăm pe o comunicare activă și un dialog transparent”, a remarcat Ignatiev.

Aceasta este prima întrevedere dintre reprezentanții politici din partea Chișinăului și regiunii transnistrene din anul curent.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18001225

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!