ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au anunţat Cod Galben de frig

15:30 | 23.02.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii, cu intervalul de acţiune 25 februarie – 2 martie. Totodată, până la 3 martie este valabil şi Codul Galben de intensificare a formării gheţii, transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, în perioada de referinţă, ca urmare a pătrunderii maselor de aer rece de origine arctică, se prevede schimbarea bruscă a valorilor termice. Astfel, în orele nocturne se aşteaptă temperaturi de minus 10-15 grade Celsius, iar în zilele de 26 februarie şi 1 martie, termometrele vor indica 15-18 grade de frig.

Specialiştii de la SHS afirmă că în aceste zile temperatura medie a aerului se prevede să fie cu 10-12 grade mai scăzută faţă de normele climatologice în R. Moldova.

De asemenea, în legătură cu răcirea preconizată a vremii, în perioada 23 februarie – 3 martie, în râurile şi bazinele de apă din ţară se prognozează intensificarea procesului de formare a gheţii şi instalarea podului de gheaţă.

În contextul ultimelor prognoze meteorologice, salvatorii avertizează că gheaţa pe alocuri va fi subţire şi ieşirea pe aceasta poate fi periculoasă. Populaţia, în special pescarii şi părinţii copiilor minori sunt rugaţi să fie prudenţi şi să evite orice activităţi pe gheaţa bazinelor acvatice.

Totodată, şoferii, mai ales cei care au de făcut drum lung, să se asigure că au maşinile verificate tehnic, cu rezervoarele pline, iar în portbagaj să aibă nişte haine groase, rezerve de apă şi mâncare, o lopată, lanţuri pentru roţi, telefoanele mobile încărcate etc.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!