ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concluziile Consiliului UE marchează doi ani de reforme profunde, susţine Pavel Filip

16:26 | 26.02.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. Concluziile publicate astăzi de Consiliul Uniunii Europene cu privire la Republica Moldova, marchează doi ani de reforme profunde şi ne încurajează să dublăm eforturile în domenii cheie, precum reforma administrației publice, îmbunătățirea condițiilor pentru mediul de afaceri sau fortificarea sectorului energetic. Afirmaţia a fost făcută de Premierul Pavel Filip pe pagina sa oficială, comunică MOLDPRES.

Premierul a mai specificat că “recomandările venite de la Bruxelles sunt cât se poate de realiste, încurajându-ne în același timp să dublăm eforturile în domenii precum reforma administrației publice, îmbunătățirea condițiilor pentru mediul de afaceri sau întărirea sectorului energetic”.

“Personal, cred în continuarea unei coordonări active dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană”, a scris Filip.

Concluziile emise de oficialii europeni au fost salutate şi de conducerea PDM.

“Concluziile emise de Consiliul UE ne încurajează să continuăm reformele pe care ni le-am asumat în parcursul european al țării. Rămânem puternic angajați față de nevoile oamenilor din Republica Moldova și îi asigurăm pe partenerii noștri internaționali că au la Chișinău interlocutori serioși și realiști, inclusiv în domeniile în care este loc de mai bine. În nume personal, salut angajamentul UE față de Moldova și interesul constant pentru dezvoltarea țării noastre, reconfirmat astăzi de oficialii prezenți la Bruxelles”, a scris liderul democraţilor Vlad Plahotniuc pe pagina sa oficială.

Consiliul pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene a publicat astăzi concluziile privind Republica Moldova. Documentul are 27 de puncte în care sunt indicate progresele şi restanţele pe care le înregistrează ţara noastră.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18001536

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!