ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 28 februarie 2018

08:21 | 28.02.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 8.30-10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la evenimentul, organizat de Banca Națională a Moldovei, dedicat monedei naționale la cea de-a 25-a aniversare.

Ora 10.00, Palatul Republicii, str. M. Cebotari, nr. 16.

***

Comisia drepturile omului și relații interetnice organizează audieri publice privind realizarea drepturilor pacientului, inclusiv respectarea demnității și integrității ființei umane în domeniul ocrotirii sănătății, garantarea accesibilității și a echității în ceea ce privește accesul la serviciile medicale sau drepturile individuale.

Ora 10.00, biroul 915, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va audia subdiviziunile specializate, care efectuează activitatea specială de investigații, privind executarea Legii nr. 59 din 29.03.2012 privind activitatea specială de investigații.

Ora 10.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va audia Raportul cu privire la acțiunile întreprinse pentru asigurarea intrării în vigoare a Legii nr. 10/2016 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Ora 10.00, biroul 508, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia agricultură și industrie alimentară va audia reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor cu privire la calitatea laptelui și a produselor lactate autohtone și de import.

Ora 10.00, biroul 718 B, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională efectuează o vizită de documentare la Agenția de Dezvoltare Regională Sud pentru a monitoriza procesul de implementare a politicilor statului în domeniul dezvoltării regionale și protecției mediului în Regiunea de Dezvoltare Sud.

Ora 10.00, or. Cimișlia.

***

Comisia protecție socială, sănătate și familie organizează audieri publice cu privire la implementarea Legii nr. 1402/1997 privind sănătatea mintală.

Ora 13.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Premierul Pavel Filip va participa la evenimentul de prezentare a Strategiei Europene Comune de Cooperare pentru Dezvoltare (Document de Programare Comună) pentru Republica Moldova.

Ora 11.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bănulescu-Bodoni, sala de conferințe, et. I.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bănulescu-Bodoni.

***

Banca Națională a Moldovei va organiza un eveniment dedicat monedei naționale la cea de-a 25-a aniversare, la care va fi anunțată punerea în circulație a unor noi monede metalice.

Ora 10.00, Palatul Republicii.

***

Fundația pentru o Democrație Modernă invită la evenimentul de lansare a raportului „Perspective pentru familii politice și coaliții pro-europene în Republica Moldova: edificarea unei alternative progresive pentru 2018”.

Ora 11.00, Centrul de informare ONU al Bibliotecii Naționale.

***

Mass-media este invitată la Forumul privind susținerea și durabilitatea financiară a Organizațiilor Societății Civile.

Ora 09.30, Institutul Muncii, str. Zimbrului, 10.

***

Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită la lansarea biobibliografiei „Speranța și destinul unui cronicar. Nicolae Roibu-prozator și publicist” și al volumului său de proză și publicistică „Dreptul la numele tău”.

Ora 14.00, Biblioteca Națională.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează în perioada 28 februarie - 1 martie a.c., o vizită de lucru la Geneva, Confederaţia Elveţiană, pentru a participa la Segmentul de nivel înalt al celei de-a 37-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (CDO) şi la lucrările Forumului Regional privind Dezvoltarea Durabilă în regiunea statelor membre ale Comisiei Economice ONU pentru Europa (UNECE).

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!