ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

13:58 | 01.03.2018 Categorie: Comunicate

Cooperarea cu Lituania, la un nou nivel

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, întreprinde o vizită oficială de câteva zile în Lituania. Cu acest prilej, a fost semnat planul de acțiuni comune ale Ministerelor Justiției din Moldova și Lituania, pentru perioada 2018 - 2019. 

Cooperarea cu Lituania se va materializa inclusiv prin implementarea unui plan elaborat pentru susținerea dezvoltării sectorului justiției de la noi. Planul conține o serie de acțiuni exacte ce vizează câteva domenii prioritare: suport metodologic pentru transpunerea actelor Uniunii Europene în sectorul justiției în conformitate cu Acordul de asociere; schimb de experiență în domeniul de activitate al agentului guvernamental, bune practici pentru administrarea și consolidarea capacităților sistemului penitenciar, de probațiune și al expertizelor judiciare. De asemenea, se intenționează intensificarea cooperării juridice și schimbul de informații privind  cetățenii, organizațiile și în cazul extrădărilor.

Menționăm că, Ministerul Justiției are o relație valoroasă și deosebit de importantă cu cel din Lituania, în contextul acelorași provocări în domeniul justiției. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!