ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Glodeni au fost comemoraţi eroii căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

16:16 | 02.03.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Mai multe acţiuni au fost organizate astăzi la Glodeni, în contextul Zilei Naţionale de comemorare a eroilor căzuţi pentru independenţa şi integritatea teritorială a R. Moldova, transmite MOLDPRES.

Programul de comemorare a debutat cu un miting de omagiere a eroilor căzuţi în 1992, în luptele de pe Nistru.

Ion Leucă, președintele raionului Glodeni, a declarat că "este o onoare faptul că alături de alți camarazi personal a contribuit la ocrotirea independenței și integrității teritoriale a țării noastre". „Nu vom obosi să  mulțumim veteranilor Războiului de pe Nistru care și-au pus viața în pericol, dar și tuturor concetățenilor care prin munca lor au ajutat la realizarea misiunii de apărare a valorilor și ideilor sacre ale neamului și țării”, a menţionat, solicitat de MOLDPRES, şeful administraţiei raionale de la Glodeni.

Tot astăzi, conducerea raionului împreună cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Larionov, au depus flori la mormântul lui Vasile Zgârcea - fost angajat al Comisariatului de Poliție Glodeni,  unul dintre cei doi glodeneni căzuți în Războiul de pe Nistru. 

Feciorii lui Vasile Zgârcea, Alexandru și Igor, au mulțumit foștilor camarazi de luptă ai tatălui pentru faptul că nu-i dau uitării fapta eroică şi o fac cunoscută în rândul tinerilor și elevilor. ”Noi, ca și mulți alți copii cărora războiul le-a răpit tații, trebuie să fim mândri de ei și să prețuim atitudinea respectuoasă de care ei se bucură chiar și acum, după 26 de ani de la  acele evenimente tragice”, a spus Alexandru Zgârcea.

La luptele pentru menținerea independenței și integrității Republicii Moldova au participat 546 de locuitori din raionul Glodeni.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18001729

img18001729

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!