ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Candu a avut o întrevedere cu toți șefii delegațiilor participante la Conferința interparlamentară

19:11 | 02.03.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu toți șefii delegațiilor participante la Conferința interparlamentară de nivel înalt „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Andrian Candu a mulțumit colegilor din cele 11 Parlamente care au participat la Conferință pentru suportul anunțat pentru țara noastră. De asemenea, el a mulțumit omologilor săi din Georgia și Ucraina pentru decizia de a lansa o platformă comună de promovare a politicilor de securitate și apărare, precum și a reformelor care vin să transforme cele trei țări în state eligibile pentru aderare la Uniunea Europeană.

Amintim că astăzi, la Chișinău, Președinții Parlamentelor din Moldova, Georgia și Ucraina au anunțat că instituie o reuniune trilaterală în cadrul Parteneriatului Estic, inițiativă ce ne va face mai puternici în fața provocărilor actuale de securitate și în implementarea reformelor.

La Conferința organizată, în parteneriat cu Consiliul Atlantic la inițiativa președinților Parlamentelor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei au fost dezbătute probleme legate de securitatea informațională, energetică, apărare, precum și de creștere economică și stat de drept. Evenimentul a adunat circa 150 de oficiali și experți de nivel înalt, inclusiv speakeri de Legislative, europarlamentari, reprezentanți ai Congresului SUA, experți notorii internaționali și regionali.

img18001748

img18001748

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!