ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

AIS „MOLDPRES” a semnat un acord de parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

11:11 | 06.03.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Un Acord de parteneriat a fost semnat astăzi de către Agenţia Informaţională de Stat „MOLDPRES” cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, relatează MOLDPRES.

În alocuţiunea sa,  directorul general AIS „MOLDPRES”, Vladimir Darie a menţionat că instituţia pe care o conduce a găsit de mai mult timp puncte de tangenţă şi de conlucrare cu Teatrul Naţional  „Mihai Eminescu”, astfel încât un asemenea acord era absolut necesar.

„Teatrul  Naţional se află mereu în ascensiune. Acest lucru îl demonstrează şi faptul că spectacolele se joacă cu sălile arhipline. Pe de altă parte, teatrul are nevoie de o mediatizare obiectivă,  iar ştirile noastre,  bine documentate şi echidistante,  sunt reluate de mai multe posturi de radio şi televiziune.  Am fost desemnaţi de către ministerul de resort drept instituţia care reflectă cel mai bine evenimentele culturale. Pe de altă parte,  avem o experienţă  bogată în acumularea  bazelor de date digitalizate. În acest sens, vom acorda ajutor teatrului să-şi completeze propria arhivă”,  a precizat Vladimir Darie.

La rândul său, directorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”, Petru Hadârcă a mulţumit conducerii AIS „MOLDPRES”  pentru deschidere şi colaborare, subliniind că teatrul e ca o familie şi prin spiritul de echipă se recunosc rezultatele ei. „Noi chiar avem nevoie de o arhivă. În anii ’90, când clădirea teatrului a intrat în reparaţie, a fost distrus muzeul nostru. Acum, dorim să facem arhiva digitală a teatrului. Sperăm că acest lucru ne va reuşi cu ajutorul dvs.”, a mai spus Petru Hadârcă.

Potrivit acordului, AIS MOLDPRES îşi asumă mai mult obligaţii, inclusiv: susţinerea informaţională a activităţii teatrului, anunţarea premierelor şi realizarea ştirilor, reportajelor (foto/video) despre spectacolele teatrului,  realizarea interviurilor cu regizorii şi protagoniştii spectacolelor, reflectarea proiectelor teatrale, turneelor şi stagiunilor teatrale, realizarea spoturilor video publicitare, suportul tehnic şi logistic în organizarea vernisajelor şi expoziţiilor jubiliare, în digitalizarea arhivelor foto/video ş.a.

Totodată, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va menţiona AIS „MOLDPRES” pe afişele teatrale în calitate de partener media, va organiza cursuri de dicţie şi ţinută artistică pentru colaboratorii instituţiei, va participa la  alte evenimente în cadrul agenţiei.

Din partea AIS „MOLDPRES”, Acordul de parteneriat a fost semnat de Vladimir Darie, iar din cea a teatrului - de către Petru Hadârcă. Acordul  de colaborare este valabil pe o perioadă nedeterminată.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18001824

img18001824

img18001824

img18001824

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!