ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Principatul Liechtenstein va continua să susțină proiectele din domeniul învățământului din Republica Moldova

18:11 | 12.03.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Principatul Liechtenstein va continua să susțină proiectele din domeniul învățământului și instruirea tinerilor din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Prim-ministrul Principatului Liechtenstein, Adrian Hasler, în cadrul unei conferințe susținută astăzi la Chișinău împreună cu omologul său moldovean, Pavel Filip, relatează MOLDPRES.

Cei doi oficiali au specificat că în cadrul întrevederii au discutat despre relațiile bilaterale de dezvoltare, mediul de afaceri și potențialul de investiție al Liechtensteinului.

„Statele noastre au stabilit relații diplomatice în anul 2001. De atunci, constatăm o dinamizare pozitivă a dialogului politic, dar și în cadrul altor domenii de dezvoltare. Apreciem mult activitatea Serviciului de Dezvoltare din Liechtenstein în Republica Moldova prin care au fost implementate numeroase proiecte în domeniul învățământului, încadrarea tinerilor în câmpul muncii și antreprenoriat. Educația este o prioritate pentru actualul Guvern și ne dorim un schimb de experiență între cele două state pentru un sistem educațional bine dezvoltat. Vizita de astăzi este o etapă nouă în relațiile țărilor noastre, în cadrul căreia o să vă convingeți de buna derulare a proiectelor comune”, a spus Pavel Filip.

La rândul său, premierul Principatului Liechtenstein a menționat că între cele două state există o prietenie frumoasă și un parteneriat de durată. „Din anul 2005 avem o colaborare frumoasă în domeniul dezvoltării. Am semnat un Acord cu privire la asistența umanitară și colaborarea tehnică. Acest document exprimă solidaritatea și sprijinul dintre țările noastre. Educația și instruirea tinerilor este un sector prioritar pentru noi, de aceea acesta reprezintă un domeniu central în colaborarea celor două state. În perioada de colaborare dintre țările noaste au fost investiți 12 mln de euro în implementarea proiectelor comune și intenționăm în continuare să contribuim la sprijinirea domeniilor-cheie”, a remarcat Adrian Hasler.

Premierul Principatului Liechtenstein, Adrian Hasler, întreprinde, în perioada 12-13 martie, o vizită oficială în Republica Moldova. În timpul aflării în țara noastră, Premierul Adrian Hasler va vizita câteva obiective care beneficiază de finanțare din partea Serviciului de Dezvoltare din Liechtenstein. Aceasta este prima vizită a unui Prim-ministru al Liechtensteinului în Republica Moldova.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18001969

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!