ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală au loc exerciţii antitero de amploare

13:06 | 14.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Zeci de angajaţi ai Inspectoratul General al Poliției (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne în colaborare cu poliţişti din Polonia și Franţa participă astăzi la un exerciţiu antitero desfăşurat în premieră în capitală. Evenimentul este finanţat de Uniunea Europeană şi va dura toată ziua, comunică MOLDPRES.

Potrivit şefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, exerciţiul tactic are loc pe teritoriul stadionului „Zimbru” şi pe drumul către aeroport şi prevede “simularea unui atac terorist în timpul unui meci de fotbal”.

Scopul exercițiului este de a pregăti și a antrena în comun subdiviziunile subordonate Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul General al Poliției, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Departamentul Trupelor de Carabinieri), pentru a asigura o bună aplicare a mijloacelor de intervenție și tacticilor de acțiune.

În cadrul exercițiului vor fi simulate situaţii de luare de ostatici şi va fi folosit echipament special. Acţiunile poliţiştilor vor fi însoțite de împușcături și explozii.

Desfăşurarea exerciţiului antitero este finanțată prin intermediul proiectului „Programului de Cooperare Polițienească în cadrul Parteneriatul Estic”, susținut de către Uniunea Europeană.

Forţele de ordine solicită cetăţenilor aflaţi în apropierea zonei de desfăşurare a exerciţiului să nu intre în panică, să fie toleranţi şi să respecte recomandările poliţiştilor.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18002020

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!