ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 cazuri noi de gripă au fost înregistrate în capitală

09:41 | 19.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Peste 100 cazuri noi de gripă au fost înregistrate în capitală pe parcursul ultimei săptămâni. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful adjunct al Direcţiei generale asistenţă socială a municipiului Chişinău, Irina Banova, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Conform datelor prezentate, săptămâna trecută, în capitală s-au înregistrat 3766 cazuri de infecţii respiratorii cu 15,3% mai puţin decât în săptămânile precedente. „Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii de până la şase ani (1374 de cazuri), dintre aceştia 64 au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale”, a afirmat Banova. 

Potrivit datelor prezentate, de la începutul anului, în capitală au fost înregistrate 405 de cazuri de gripă.

Datele Centrului Naţional de Sănătate Publică arată că de la începutul sezonului rece patru moldoveni, printre care un minor au decedat din cauza gripei.

Specialiștii în sănătate susțin că situația epidemiologică prin gripă a fost la un nivel scăzut săptămâna trecută în Republica Moldova şi pentru evitarea îmbolnăvirilor recomandă cetăţenilor să nu recurgă la autotratament şi să se adreseze la medic la apariţia primelor simptome de boală.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!