ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Nouă persoane au fost rănite în urma accidentelor rutiere din zilele de odihnă

11:02 | 19.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Nouă persoane au ajuns la spital în urma celor peste 70 de accidente rutiere care au avut loc în zilele de weekend, când pe întreg teritoriul ţării a nins abundent, comunică MOLDPRES.

Natalia Stati, ofiţerul de presă al poliţiei capitalei, a menţionat pentru agenţie că pe străzile din municipiu în ziua de sâmbătă au fost înregistrate 38 de accidente rutiere soldate cu patru persoane traumatizate. Duminică poliţiştii au constatat 31 de accidente.

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare, în ultimele 24 de ore în ţară au fost înregistrate patru accidente grave soldate cu cinci persoane traumatizate.

“În urma precipitațiilor înregistrate pe teritoriul țării sub formă de ninsoare, trasee naționale blocate la moment nu sunt, dar se circulă cu dificultate, drumurile fiind presărate cu material antiderapant. Totodată, în raioanele Anenii Noi, Soroca, Cimișlia, Comrat și orașul Fălești este sistată circulația transportului de mare tonaj pe drumurile naționale, pentru a nu crea blocaje, însă toate automobilele circulă fără impedimente”, a spus şeful Serviciului relaţii publice al INP, Alina Bunghez.

Conform sursei citate, în prezent în municipiul Chișinău la dirijarea transportului sunt implicate 26 auto patrule cu 52 angajați ai INP. De asemenea, pe traseele naționale activează 51 maşini de poliţie și 128 ofițeri de patrulare întru fluidizarea traficului rutier și neadmiterea unor incidente neplăcute.

Deoarece carosabilul este ușor alunecos fiind acoperit cu strat subțire de zăpadă și gheață, INP recomandă șoferilor să mențină o distanță mai mare între mașini, să nu conducă cu viteză excesivă, să nu pornească la drum dacă nu au automobilul echipat cu pneuri de iarnă şi să fie mai atenţi la pietoni.

Pentru zilele de weekend autoritățile locale au luat decizia să închidă strada Vadul lui Vodă din capitală.

Condiţiile climaterice dificile vor dura până pe 22 martie când expiră Codul Galben de ninsori, polei, vânt și valuri de frig, anunţat de meteorologi.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!