ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectoratele teritoriale de poliție au primit 42 de mașini noi

12:23 | 21.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Peste 40 de unități de transport au fost transmise astăzi inspectoratelor teritoriale de poliție, relatează MOLDPRES.

Acțiunea face parte din Programul de reformă pentru anii 2016–2020, realizat cu susținerea Uniunii Europene.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, a specificat, în cadrul unei conferințe de presă, că toate inspectoratele de poliție din țară vor beneficia de automobilele noi. „Prin această achiziție vom consolida capacitățile noastre în procesul de urmărire penală. Mulțumim Uniunii Europene pentru susținerea oferită în reformarea poliției”, a spus Pînzari.

„Este o mare bucurie să sesizăm un progres în modernizarea poliției din Republica Moldova. Există mai multe probleme și dificultăți, dar ne bucură faptul că sondajele arată că cetățenii observă schimbările spre bine. În urma reformei, este necesar ca anume oamenii să simtă rezultatele pozitive. Mașinile au fost achiziționate din fonduri europene, iar UE este gata să sprijine în continue Republica Moldova pentru binele cetățenilor”, a menționat Peter Michalko, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova.

La rândul său, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Dorin Purice, a remarcat că evenimentul de astăzi reprezintă un mic succes pentru a îmbunătățirea situației din acest sector. „Vă suntem recunoscători pentru suportul oferit. Pentru noi, această reformă este foarte importantă, deoarece va contribui la fortificarea capacităților", a afirmat Purice.

Valoarea totală a achiziției constituie 8,3 milioane lei.

Programul privind reformarea poliției are valoarea totală de 57 de mln de euro, bani oferiți de Uniunea Europeană.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!