ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a salutat lansarea programului de stat „Prima Casă”

18:08 | 21.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a salutat lansarea programului de stat „Prima Casă” și a dat asigurări că „acesta va fi unul de succes”. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizate după ședința de Guvern, relatează MOLDPRES.

„Proiectul deja a intrat în vigoare. Îmi pare bine că l-am definitivat cu succes, întrucât a fost unul ambițios și prioritar pentru noi. Prin acesta ne dorim să susținem familiile tinere ca să-și procure o locuință și să rămână în țară. Ulterior, vom veni cu diferite facilități pentru funcționarii publici. În continuare, vom monitoriza cu mare atenție implementarea proiectului ca să fie cât mai accesibil pentru tineri”, a spus Filip.

Programul „Prima Casă” a fost lansat astăzi, astfel că persoanele care doresc să-și procure propria locuință prin acest program vor putea să depună cereri de finanțare începând cu 26 martie.

Programul de stat „Prima Casă" a fost elaborat pentru a ajuta persoanele tinere să-și procure prima locuință în condiții mai avantajoase de creditare, statul garantând 50% din soldul creditului acordat. Plafonul anual al garanțiilor de stat și suma mijloacelor financiare destinate executării acestora vor fi stabilite anual. Pentru 2018, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare în valoare de 50 milioane de lei.

Implementarea programului va fi realizată prin intermediul Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Tot în cadrul conferinței, premierul a salutat majorarea pensiilor cu 6,6%, începând cu 1 aprilie, și realizarea anticipată a ultimelor etape de valorizare a acestora.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!