ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile susțin că toate traseele din țară sunt accesibile

14:07 | 23.03.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 23 mar. /MOLDPRES/. Toate traseele din țară sunt accesibile, circulația rutieră fiind asigurată în condiții de iarnă, susțin autoritățile. Concomitent, drumarii, salvatorii și pompierii monitorizează și patrulează drumurile cu pericol de înzăpezire, transmite MOLDPRES.

Conducerea Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a dispus, în cadrul unei ședințe operative, crearea a trei direcții de monitorizare și patrulare a traseelor cu pericol de blocaj.

Salvatorii și pompierii vor merge pe drumurile din Cimișlia – Comrat – Taraclia, Hâncești – Leova, dar și Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă pentru a acționa în caz de blocare și derapare a mijloacelor de transport.

Totodată, în partea de sud a țării vor fi formate celule de criză în Direcțiile Situații Excepționale Cahul și Comrat, unde responsabilii vor lua decizii pentru a ajuta oamenii în caz de necesitate.

Ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a menţionat pentru agenție că, în prezent, nu există trasee și drumuri blocate, iar în partea de sud a țării se circulă în condiții de iarnă. „Cetățenii sunt îndemnați să asculte mesajele autorităților și să nu pornească la drum nepregătiți. Conducătorii auto sunt rugați să evite deplasările în partea de sud a țării, iar dacă acestea nu pot fi evitate să fie echipați corespunzător cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată și lanțuri. În situații de risc, persoanele pot apela de urgență la serviciile 901, 902 și 903”, a spus Pușcașu.

Primăria capitalei a anunțat că, în prezent, toate străzile municipiului sunt accesibile. Întreprinderea Municipală Regia „Exdrupo” acţionează cu 20 de utilaje şi împrăştie material antiderapant pe străzile oraşului. De asemenea, Regia locativ-comunală intervine cu 12 utilaje la curăţarea trotuarelor, iar angajaţii întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ deszăpezesc staţiile de aşteptare a transportului public şi trecerile pietonale. 

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, iar în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile mașinii este redusă din cauza ninsorii să folosească luminile.

Serviciul Meteorologic de Stat a anunțat pentru ziua de astăzi Cod Galben de ninsori puternice, valabil în sudul țării. În prezent, sunt înregistrate ninsori abundente în raioanele: Vulcănești, Comrat, Ceadâr-Lunga, Taraclia, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hânceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Căuşeni, Ştefan Vodă, Anenii-Noi, Criuleni, Străşeni, Nisporeni, Călăraşi şi Ungheni.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img18002354

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!