ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 3 aprilie 2018

08:11 | 03.04.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la Conferința Internațională “Provocările demografice din Republica Moldova: cauze, efecte și modalități de abordare ale acestora pe baza experienței internaționale”, care se desfășoară la inițiativa președintelui țării, în parteneriat cu Organizația Națiunilor Unite, Banca Mondială, și Academia de Științe a Moldovei.

Ora 09.00, Academia de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1.

***

Un grup de elevi de la școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului, însoțiți de profesorii lor, vor vizita Parlamentul Republicii Moldova și vor discuta cu Președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va organiza audieri publice asupra proiectului noului Cod al serviciilor media audiovizuale a Republicii Moldova.

Ora 14.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

 ***

Președintele Parlamentului Andrian Candu și președinții comisiilor parlamentare vor avea o întrevedere cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ora 14.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Fracțiunii PDM, Marian Lupu va avea o întrevedere cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ora 15.00, biroul 407, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Fracțiunii PLDM, Tudor Deliu va avea o întrevedere cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ora 15.45, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Fracțiunii PL, Mihai Ghimpu va avea o întrevedere cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ora 16.30, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președinta Fracțiunii PCRM, Inna Șupac va avea o întrevedere cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ora 17.15, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președinta Fracțiunii PSRM, Zinaida Greceanîi va avea o întrevedere cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Ora 18.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Conducerea Autorității Naționale de Integritate invită la o conferință de presă.

Ora 14.00, sediul ANI, str.  Alecu Russo 1.

***

Membrii  Partidului Democrat din Moldova se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate.

După ședință, reprezentanții mass-media sunt invitați la briefingul tradițional, care va avea loc la ora 11.30 la sediul central al PDM din str. Armenească 44/3.

***

Militarii prin contract ai Armatei Naţionale şi studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” vor dona voluntar sânge la punctele de colectare amenajate în unităţile din garnizoanele Chişinău şi Cahul.

Orele 09.00-15.00, Tabăra Militară 142, Batalionul de gardă, str. Pietrarilor 3, Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, str. Haltei 23, Brigada de Infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, str. Vasile Lupu 37.

Ora 09.00, garnizoana Bălţi, Brigada de infanterie motorizată „Moldova”, str. 31 August 24.

Ora 09.00, garnizoana Cahul, Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, str. Alexei Mateevici 103/2.

***

Termoelectrica S.A. invită la un briefing de presă la tema: „Precizările Termoelectrica S.A. cu privire la sistarea livrării energiei termice pentru încălzire în mun. Chișinău”.

Ora 10.00, str. Tudor Vladimirescu 6, et. 4, sala de ședințe.

***

Сentrul Social-Politic European invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Experți internaționali se exprimă asupra consultării publice din Chișinău privind unirea cu România”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Activistul civic Andrei Donică invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă: „Ilan Șor salvat de pușcărie! Hotărâre de condamnare falsificată. Probe”.

Ora 09.30, Agenţia INFOTAG.

***

Avocații Iulian Rusanovschi și Eduard Rudenco invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 2-5 aprilie, coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin, efectuează o vizită în Republica Moldova.

***

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete vizitează R. Moldova, în perioada 3-6 aprilie, pentru a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu UE și a monitoriza eficiența utilizării sprijinului financiar din partea UE.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!