ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Acordul cu Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică

15:16 | 04.04.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi și va prezenta Parlamentului spre informare Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite privind cooperarea economică și tehnică, semnat la Dubai la 30 ianuarie 2018, în timpul vizitei oficiale a premierului Pavel Filip în Emiratele Arabe Unite, informează MOLDPRES.

Acordul se încheie pentru o perioadă de cinci ani şi se reînnoieşte în mod automat pentru perioade succesive de cinci ani.

Prin semnarea documentului, părţile convin asupra înfiinţării comisiei economice mixte moldo-emirateze, care va identifica domeniile de cooperare de interes reciproc, recomandând măsuri ce vizează consolidarea relaţiilor economice bilaterale şi va contribui la soluţionarea obstacolelor oricărei dificultăţi ce împiedică desfăşurarea normală a schimburilor comerciale bilaterale şi cooperarea economică şi tehnică. Comisia se va convoca în sesiuni alternative în cele două state, atunci când este necesar.

Republica Moldova are semnate 30 de asemenea acorduri și are create comisii economice mixte cu 27 de țări.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!