ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alimentele servite într-un local din Avdarma la Paştele Blajinilor au conţinut agenţi toxici

13:00 | 24.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Specialiştii au depistat agenţi toxici în probele de alimente, prelevate de la masa de sărbătoare la un restaurant din localitatea Avdarma (UTA Gagauz-Yeri). În urma evenimentului festiv, desfăşurat  în acest local la Paştele Blajinilor, au fost spitalizate 26 de persoane, cu infecţii gastrointestinale,  transmite MOLDPRES.

Investigaţiile au fost efectuate de către specialiştii din autonomie ai Centrului de sănătate publică şi Agenţiei pentru siguranţa alimentelor.

„Probele prelevate au demonstrat că în mâncarea servită s-au conţinut agenţi toxici care au provocat infecţiile alimentare. Am depistat agenţi de salmonella enterica, stafilococ auriu, precum şi infecţii mixte”,  a declarat  Macar Stoianov, şeful Centrului de sănătate publică din raionul Comrat, citat de gagauzinfo.md.

Potrivit responsabilului, în prezent specialiştii instituţiilor abilitate caută sursa de unde aceşti agenţi au ajuns în produse. „Aceasta este următoarea etapă a anchetei epidemiologice, deschise în urma cazului de la Avdarma. Pe final, când vor fi identificate toate circumstanţele întâmplării, vor fi întreprinse măsurile de rigoare”, a spus Stoianov.

Conform medicilor de la Comrat, la ora actuală toţi participanţii la festivitatea din restaurantul din Avdarma sunt externaţi, iar starea lor de sănătate este calificată ca fiind normală.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18003320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!