ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 1300 de detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii

15:12 | 24.04.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Circa 1300 de detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI, transmite MOLDPRES.

Acțiunile au avut loc în cadrul campaniei naționale „O casă protejată, o viață salvată”.

În total, aproape 1200 de familii au beneficiat de instalații de detectare a gazului toxic.

Solicitată de agenţie, ofiţerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a specificat că „săptămâna trecută, detectoarele de fum au fost instalate în localități ale raioanelor Râșcani, Glodeni și Hâncești”.

De astfel de dispozitive beneficiază familiile cu mulți copii, persoanele în etate, dar și cele țintuite la pat.

În următoarea perioadă, detectoare de fum vor ajunge la oamenii din raioanele Fălești, Sângerei și Ștefan Vodă. Campania are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon emanate de surse de încălzire defecte.

Campania „O casă protejată, o viață salvată”  a fost lansată la iniţiativa Partidului Democrat din Moldova şi are drept scop prevenirea cazurilor de intoxicare cu produsele emanate în urma arderii. Acțiunea a început la mijlocul lunii februarie.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul anului curent, în Republica Moldova au avut loc 40 de cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon, în urma cărora au avut de suferit 55 de persoane, printre care 24 de copii. La fel, au existat 13 cazuri de intoxicare soldate cu decesul a 18 persoane, printre care patru copii.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18003332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!