ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădiniţa din satul Gangura a fost renovată din fondurile Guvernului României

15:36 | 24.04.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 apr. /MOLDPRES/. Grădinița de copii din satul Gangura, raionul Ialoveni, a fost inaugurată astăzi după ce a fost renovată din fonduri oferite de Guvernul României pentru reabilitarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

„Este unul dintre proiectele de succes ale României în R. Moldova. Prin intermediul Fondului de Investiţii Sociale în Moldova (FISM), al autorităților centrale și locale, au fost deja reparate peste 845 de grădinițe din toate raioanele țării. Prin astfel de proiecte dorim să transmitem un semnal extrem de important Republicii Moldova, susținând parcursul european al acesteia. Cu siguranță, acest proiect va continua”, a declarat Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chişinău.

Grădiniţa „Romanița” din satul Gangura şi-a început activitatea în anul 1986 şi de atunci nu a fost reparată capital niciodată. În 2013, autoritățile locale au accesat fondurile oferite de Guvernul României. Astfel, a fost posibilă repararea și dotarea a trei din cele șapte blocuri ale instituției.

„Grădinița din Gangura a beneficiat de lucrări în valoare de aproape 1,9 milioane de lei. Din aceste fonduri au fost efectuate lucrări de reparație a cazangeriei, fiind instalat un cazan nou, a fost schimbat acoperișul grădiniței şi s-au pus uşi noi. De asemenea, au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare, s-au efectuat lucrări de reparații pe exterior. Instituţia a fost dotată cu mobilier pentru grupe, echipament pentru terenul de joacă. FISM mai are în șantier circa 22 de grădinițe, dar își pregătește deja forțele pentru următoarea tranșă, care ar putea să vină din partea Guvernului României”, a declarat directorul executiv FISM, Mircea Eșanu.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din ţara noastră, Guvernul României a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată  pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 933 de grădiniţe.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18003333

img18003333

img18003333

img18003333

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!