ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vasile Botnari este noul director al SIS

11:46 | 03.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Actualul șef al Moldova Gaz, Vasile Botnari, a fost numit astăzi de către Legislativ în funcţia de director al Serviciului de Informații și Securitate /SIS/. Pentru candidatura acestuia au votat 53 de deputaţi, comunică MOLDPRES.

Vasile Botnari a fost numit pentru un mandat de cinci ani, după ce Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități l-a înaintat la acest post la inițiativa unor deputați.

Tot astăzi acesta a depus şi jurământul în faţa plenului. El a specificat că a fost anterior membru al Partidului Democrat, însă în prezent nu face parte din nici o formaţiune politică şi a spus că noua funcţie este pentru el „o provocare”.

„SIS trebuie să combată toate ameninţările atât din interior, cât şi din exterior, iar cetăţenii trebuie să se simtă protejaţi. Pentru aceasta vom munci în viitor”, a spus Botnari.

Vasile Botnari a activat până în prezent în calitate de preşedinte al Consiliului de administraţie al SA Moldovagaz şi a deținut anterior mai multe funcții publice, printre care cea de ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. În perioada 2010 - 2013 a fost deputat pe listele PDM.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18003583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!