ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Balan a fost agreată în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în SUA

13:10 | 08.05.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 mai. /MOLDPRES/. Comisia de politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat candidatura dnei Cristina Balan în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Candidatura Ambasadorului desemnat urmează a fi aprobată de Guvernul Republicii Moldova și, ulterior numită prin Decret de Președintele țării. 

Cristina Balan este un om politic activ și fost manager de top cu o vastă experiență internațională. Până în prezent, ea a ocupat funcția de Vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), fiind direct responsabilă pentru relații internaționale și diplomație de partid. 

Activitatea Cristinei Balan în cadrul PDM s-a concentrat pe stabilirea și dezvoltarea parteneriatelor PDM cu organizații externe, precum și pe comunicarea cu reprezentanții corpului diplomatic și ai organizațiilor internaționale prezente în Republica Moldova. Ea reprezintă PDM în cadrul evenimentelor externe și în cadrul întrevederilor cu oficiali din Uniunea Europeană și din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, un membru activ al Internaționalei Socialiste, făcând parte din Comitetul pentru Buget și Finanțe. În anul 2017, ea a obținut premiul “Femeia Anului în Politică”. 

Cristina Balan este, de asemenea, Președintele Fundației pentru o Democrație Modernă, ce se constituie ca platformă pentru experți și lideri de opinie din Republica Moldova în relația cu organizații externe de profil, inclusiv grupuri de reflecție și fundații progresiste. Ea coordonează atât activitatea publică, cât și activitatea de cercetare din cadrul fundației. 

Cristina Balan are o experiență vastă în management, lucrând în ultimii 20 de ani în companii și organizații internaționale de top, dintre care 15 ani în poziții de conducere. Ea este economist, consideră esențiale investițiile și deține o diplomă în management din partea Universității Libere Internaționale din Moldova. 

Cristina Balan este căsătorită și are doi copii. Vorbește fluent limbile română, rusă și engleză.

img18003736

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!