ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert dedicat Zilei Europei a avut loc în capitală

13:35 | 09.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Un concert de muzică de fanfară și clasică, consacrat Zilei Europei și comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, a avut loc astăzi în Grădina Publică ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău.

Solicitată de MOLDPRES, șeful interimar al Direcției municipale de cultură, Stela Mitriuc, a menționat că spectacolul a început cu un recital susținut de Orchestra de instrumente aerofone a Școlii de Arte ”Valeriu Poleakov” din Chișinău. Apoi a urmat un program de muzică clasică, prezentat de Orchestra Simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, dirijată de maestrul Dumitru Cârciumaru și vedete de operă.

Cântăreața de operă Mariana Bulicanu a afirmat că Ziua Europei este un eveniment care ne amintește de faptul că trebuie să ne atașăm valorilor europene, iar pentru aceasta e nevoie să le cunoaștem și să le promovăm. ”Am evoluat pe cele mai importante scene din țările europene și m-am convins că dacă vrem să ne integrăm în Uniunea Europeană, e necesar să fim pregătiți pentru asta, prin muncă și eforturi depuse în fiecare zi”, a specificat Mariana Bulicanu.

La rândul său, cântărețul de operă Ion Timofti a afirmat că una din valorile europene de care avem nevoie este libertatea de a gândi și de a crea.

Pe scenă au mai evoluat Iurie Maimescu, Marina Puțintică, Ana Cernicova, Dumitru Mâțu, Rodica Caraulan și alți interpreți ai Operei Naționale. Ei au interpretat muzică de Giuseppe Verdi, Petro Mascagni, Georges Bizet, Johann Strauss, Charles Gounod și alți compozitori. Concertul s-a încheiat cu valsul din ”Gingașa și tandra mea fiară” de Eugen Doga și cu imnul capitalei ”Orașul meu” de același autor, interpretat de toți soliștii Operei Naționale.

Manifestările dedicate Zilei Europei vor culmina seara cu un concert în Piața Marii Adunări Naționale susținut de către Irina Rimeș, formația „Blue”, Delia, solistul trupei Modern Talking, Thomas Anders. Evenimentul este organizat de Partidul Democrat din Moldova.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18003776

img18003776

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!