ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul va fixa data alegerilor parlamentare până la finele sesiunii curente

13:55 | 11.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Până la sfârșitul sesiunii curente, Parlamentul va adopta o hotărâre prin care va fixa data alegerilor parlamentare din 2018. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru MOLDPRES de către Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit sursei citate, în următoarele săptămâni vor fi organizate o serie de consultări pe platformă parlamentară cu societatea civilă și partide, legate de organizarea alegerilor și asigurarea caracterului democratic și liber al scrutinului.

„Până la sfârșitul sesiunii curente a Parlamentului vom adopta o hotărâre prin care vom fixa data alegerilor parlamentare din 2018, pentru a permite autorității electorale, precum și tuturor concurenților electorali să se pregătească în condiții egale pentru scrutin”, a spus Candu.

La începutul săptămânii curente, liderul democraţilor Vlad Plahotniuc a solicitat deputaților să discute cu fracțiunile pentru a conveni asupra datei scrutinului și a vota în Legislativ această dată până la finele lunii mai.

Președintele Partidului Democrat din Moldova a anunţat atunci că formaţiunea pe care o conduce a elaborat şi un set de propuneri, menite să consolideze caracterul democratic al scrutinului parlamentar din 2018 şi a cerut deputaţilor din Legislativ să creeze un grup de lucru privind organizarea alegerilor. „Noi vom face tot ce este necesar pentru ca procesul electoral din toamnă să fie corect și democratic, să fie supravegheat de cât mai mulți observatori internaționali, de societatea civilă din țară și străinătate, de toți cei interesați, astfel încât cetățenii să aibă garantată corectitudinea votului pe care îl dau”, a menționat liderul PDM.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18003848

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!