ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1200 de minori din clasele liceale vor fi instruiți de pompieri în domeniul securității vieții

11:39 | 12.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 12 mai. /MOLDPRES/. Peste 1200 de minori din clasele liceale din mai multe instituţii de învăţământ din ţară participă în acest weekend la etapa regională a taberei pentru copii ”Școala Securității“ cu genericul “Împreună reducem riscurile”, unde vor fi instruiți de pompieri în domeniul bazelor securității vieții, comunică MOLDPRES.

Liliana Pușcașu, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a menţionat că la etapa regională a taberei pentru copii ”Școala Securității“ participă copii din raioanele Hâncești, Căușeni, Ungheni, Cahul, UTA Găgăuzia, Soroca, Edineț și Bălți. Elevii sunt cazați în tabere și pe parcursul a câtorva zile deprind cele mai importante reguli de supraviețuire în situații excepționale. Aceștia concurează pentru a învinge în etape de concurs cum ar fi echiparea costumelor de intervenție, mânuirea stingătorului, orientarea în teren, ștafeta combinată, dar și salvarea sinistraților.

Conform sursei citate, scopul acțiunilor este de a-i pregăti pe copii teoretic, practic și psihologic să reziste unei situații de risc cum ar fi seismele, incendiile, inundațiile sau alunecările de teren. În toate raioanele unde se desfășoară Școala Securității la ceremoniile oficiale de deschidere a activităților participă conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care îi încurajează pe tineri să fie cei mai buni.

Finaliștii etapei regionale vor ajunge în etapa națională, care se va desfășura în perioada 23-27 mai 2018 în raionul Strășeni. Școala Securității este un proiect comun a Ministerului Afacerilor Interne și Ministerul Culturii, Educației și Cercetării, susținut de UNICEF în Moldova.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18003884

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!