ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Apel a menținut hotărârea de eliminare a candidatului partidului ȘOR din cursa pentru conducerea capitalei

17:37 | 14.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 14 mai. /MOLDPRES/. Curtea de Apel a menținut astăzi hotărârea primei instanțe de eliminare a candidatei partidului ȘOR, Reghina Apostolova, din cursa electorală pentru conducerea capitalei, transmite MOLDPRES.

Decizia magistraților Curții de Apel a fost luată după ce avocații Reghinei Apostolova au atacat hotărârea primei instanțe.

Solicitată de agenție, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel, Octeabrina Popa, a specificat că „decizia magistraților poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție timp de trei zile”.

Cererea de excludere din cursa electorală a candidatei Partidului ȘOR a fost depusă în instanță de către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, care a admis sesizarea Partidului Unității Naționale privind finanțarea ilegală de către cetățeni străini a candidatei formațiunii Șor. La fel, Reghina Apostolova a fost învinuită că a folosit imaginea unui cetățean străin într-un spot electoral.

Reghina Apostolova și avocații săi au respins învinuirile și au calificat decizia magistraților drept una ilegală.

După excluderea Reghinei Apostolova, în cursa electorală pentru conducerea capitalei au rămas 11 candidați.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!