ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada României a organizat la Sala cu Orgă un concert de Ziua Europei

10:32 | 16.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Un concert în cadrul Zilei Europei în Republica Moldova, organizat de Ambasada României și Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, a avut loc ieri seară la Sala cu Orgă, informează MOLDPRES.

La manifestare au participat Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, directorul institutului sus-numit, Valeriu Matei,  funcționari publici,  reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

Evenimentul face parte din seria de manifestări organizate de  Ambasada României și ICR Chişinău în cadrul Programului Centenar.

Concertul a fost susținut de Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu Orgă sub bagheta maestrului Cristian Florea, Corul Naţional de Cameră al Sălii cu Orgă condus de Ilona Stepan şi soliştii: Lola Croitoru (vioară), Cristian Florea (violoncel), Anna Strezeva (orgă), Nadejda Erhan (pian), Ion Negură (flaut) şi Ştefan Negură (nai).

În program au fost incluse creații de W. A. Mozart, A. Vivaldi, F. Chopin, L. Janaček, E. Grieg, B. Bartók, G. Enescu, M. Bruch, P. Mascagni, L. Boëllmann, C. Arvinte și alți compozitori.

Concertul s-a încheiat cu Imnul Europei ”Odă bucuriei” de Ludwig van Beethoven,  versuri de F. Schiller, interpretat de Orchestra Naţională de Cameră a Sălii cu Orgă sub bagheta maestrului Cristian Florea și Corul Naţional de Cameră al Sălii cu Orgă condus de Ilona Stepan.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18004000

img18004000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!