ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hotărârea de reorganizare a Agenţiei Naţionale Asistenţă Socială va fi publicată în Monitorul Oficial

15:53 | 17.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Asistenţă Socială va fi reorganizată prin absorbţia Fondului Republican de Susţinere Socială a Populaţiei, potrivit unei hotărâri de Guvern, care va fi publicată mâine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, optimizarea are drept scop asigurarea unui management eficient în implementarea politicilor statului în domeniul asistenţei sociale.

La fel, subdiviziunile instituției vor fi restructurate pentru a asigura o gestionare eficientă a resurselor alocate, în special, în ceea ce priveşte finanţarea programelor cu destinaţie specială în domeniul asistenţei sociale şi finanţarea serviciilor sociale incluse în pachetul minim de servicii sociale.

Optimizarea instituțiilor este realizată urmare a reformei Guvernului și va contribui la reducerea cheltuielilor statului pentru întreținerea administrativă a celor două entități, care există în prezent.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18004093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!