ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

12:10 | 18.05.2018 Categorie: Comunicate

Mediul strategic de securitate evaluat de experţi internaţionali la Ministerul Apărării

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a organizat ieri, la Ministerul Apărării, conferinţa internaţională cu genericul „Mediul strategic de securitate: provocări şi tendinţe”, la care au participat reprezentanţi ai mediului academic şi ştiinţific din Republica Moldova, România şi Ucraina.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat subiecte cu privire la cercetările strategice interdisciplinare de apărare şi securitate în contextul securităţii naţionale a Republicii Moldova, impactul crizei din Ucraina asupra securităţii ţării noastre, pericolul separatismului la frontiera estică a Uniunii Europene şi alte teme relevante.

Prezent la eveniment, Secretarul General de Stat al Ministerului Apărării, Radu Burduja, a salut interesul comunităţii academice pentru abordarea, într-un context ştiinţific, a problemelor de securitate şi apărare regională, menţionând importanţa subiectului respectiv pentru instituţia de apărare, în special, şi pentru Republica Moldova, în general.

Comandantul Academiei Militare, colonel Sergiu Plop a specificat, la rândul lui, că promovarea şi aplicarea cercetărilor ştiinţifice ce ţin de securitatea şi apărarea naţională pot fi realizate doar printr-un efort comun şi printr-un înalt grad de cooperabilitate dintre instituţiile de cercetare din ţară şi de peste hotare.

Colonelul Plop a menţionat, în acest sens, că Academia, prin intermediul Centrului de Studii Strategice de Apărare şi Securitate, acordă o atenţie deosebită domeniului respectiv, organizând, cu regularitate, activităţi cu implicarea mediului academic şi ştiinţific din ţară şi de peste hotare.

Conferinţa internaţională „Mediul strategic de securitate: provocări şi tendinţe” este organizată anual de către Centrului de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!