ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți politicieni au îndemnat cetățenii să participe la alegerile pentru conducerea capitalei

12:01 | 20.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Mai mulți politicieni și-au exprimat astăzi votul în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. Liderii formațiunilor politice au îndemnat cetățenii să participe la scrutin, transmite MOLDPRES.

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a specificat că a votat pentru un primar care se va ocupa de problemele cetățenilor. „Sper că oamenii vor participa la alegeri și vor lua o decizie corectă, întrucât astăzi se decide soarta orașului. Ne dorim o capitală care va fi la același nivel cu cele europene", a spus Greceanîi.

La rândul său, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menționat că a votat pentru a readuce democrația în cadrul Primăriei municipiului Chișinău. „Am optat pentru cel mai pregătit și muncitor candidat, care va continua proiectele de modernizare a capitalei", a subliniat Ghimpu.

„Am votat pentru un om care să lucreze în interesul chișinăuienilor și care va lupta împotriva corupției. Îndemn toți locuitorii, în special pe cei din suburbii, să meargă la vot, pentru că este dreptul și obligația noastră să facem acest lucru. Să știți că nu votați doar pentru dumneavoastră, dar și pentru confortul tuturor locuitorilor Chișinăului și viitorul democratic al acestei țări”, a spus președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

În cursa electorală pentru conducerea capitalei participă 11 candidați.

Până la ora 12.00, la urnele de vot s-au prezentat circa 80 de mii de alegători.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img18004193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!