ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Năstase a îndemnat cetățenii să participe activ la cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi din capitală

23:55 | 20.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Candidatul PPDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase, a mulțumit cetățenilor pentru participarea la alegerile locale noi din capitală și a anunțat că până la desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi, va discuta cu cetățenii și va prezenta programul său electoral, relatează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinței de presă, liderul PPDA a îndemnat alegătorii să participe activ la cel de-al doilea tur al scrutinului.

„Am demonstrat că se poate. Lupta pentru schimbare continuă. Acum avem șansa să întoarcem capitala cetățenilor. Ne așteaptă două săptămâni de muncă. Astfel, începând de mâine vom relua discuțiile pentru a convinge cetățenii să iasă la vot. Voi continua să comunic cu alegătorii din Chișinău și suburbii, dar și cu primarii acestora. La fel, voi participa și la dezbaterile electorale, în cadrul cărora voi prezenta agenda de modernizare a capitalei”, a spus Năstase.

Prezentă la conferința de presă, liderul PAS, Maia Sandu, a mulțumit alegătorilor pentru mobilizare și încrederea oferită.

„Astăzi, am recăpătat șansa de a schimba situația din oraș. Vă îndemn să votați în turul doi al alegerilor pentru libertate, democrație și schimbare”, a afirmat Maia Sandu.

După procesarea a 99% din procesele verbale, Ion Ceban a obținut 40,98%, Andrei Năstase – 32,09%, iar Silvia Radu (candidat independent) – 17,66%.

În municipiul Chișinău, la urnele de vot s-au prezentat peste 225 mii de cetățeni, ceea ce constituie aproape 36% dintre alegători.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img18004206

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!