ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a fost lansată o campanie de îmbunătățire a calității apei potabile

15:23 | 22.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chişinău a anunțat astăzi că în perioada 25 mai – 8 iunie în capitală se va desfășura Săptămâna apei curate „Apa – izvorul vieții!”, transmite MOLDPRES.

În această perioadă, autoritățile locale vor realiza un șir de acțiuni pentru ameliorarea stării surselor de apă și îmbunătățirea calității apei potabile. Este vorba de inventarierea, amenajarea, curățarea și dezinfectarea fântânilor și izvoarelor. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general interimar, Ruslan Codreanu.

Conform prevederii, primăriile orașelor, comunelor și satelor din componența municipiului, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din Chișinău vor organiza controale de laborator ale calității apei din fântâni și izvoare. Ulterior, în baza rezultatelor vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea indicatorilor sau vor interzice utilizarea apei din sursele respective. De asemenea, vor fi organizate activități de sensibilizare a populației vizavi de sursele de apă potabilă.

În aceeași perioadă, fântânile și izvoarele de uz comun, precum și fântânile arteziene din parcuri și alte spații publice vor fi reparate și amenajate. De asemenea, vor fi desemnați responsabili de fiecare sursă publică de apă, din partea administrației publice locale, a agenților economici sau persoanelor fizice.

La acțiunile de amenajare și curățare a surselor de apă potabilă vor fi antrenați și agenții economici, organizațiile obștești, precum și elevii de la școlile din municipiu.

Totodată, la fiecare fântână sau izvor vor fi amplasate panouri informative despre calitatea apei potabile de la sursa respectivă.

Pentru desfășurarea acțiunilor au fost alocați bani din bugetul municipal.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!