ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Direcţiei comunicare şi protocol a Guvernului

16:52 | 22.05.2018 Categorie: Comunicate

200 de elevi au fost informați despre riscurile traficului de ființe umane

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. În perioada aprilie-mai 2018, circa 200 de elevi din cadrul a cinci școli profesionale din municipiul Chișinău au fost instruiți pe subiecte privind prevenirea traficului de ființe umane (TFU).

Lecțiile publice au fost desfășurate de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea TFU din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Centrul pentru combaterea traficului de persoane, Centrul național de prevenire a abuzului față de copii și Centrul internațional „La Strada”. 

Activitățile au avut scopul de a informa elevii și de a-i responsabiliza în ceea ce privește riscurile la care pot fi expuși, devenind victime ale TFU.

Tinerii au fost atenționați despre capcanele infractorilor din acest domeniu, au învățat cum să se protejeze de traficanți și unde pot fi accesate serviciile specializate de suport sau unde pot fi sesizate asemenea cazuri. 

Participanții au fost informați și despre fenomenul migrației de muncă, fiind accentuate aspectele la care trebuie să atragă atenție în cazul angajării peste hotare. 

De asemenea, specialiștii au organizat o întâlnire cu un grup de tineri cu nevoi speciale, care au fost instruiți cum să prevină situațiile dificile cu care se pot confrunta pe dimensiunea TFU.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!