ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de vineri-luni, 1-4 iunie 2018

18:21 | 31.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Vineri, 1 iunie

Asociația Promo-LEX invită la conferința de prezentare a Raportului nr. 5 al Misiunii de Observare a Alegerilor Locale Noi din 3 iunie 2018.

Perioada de monitorizare: 21 - 30 mai 2018.

Ora 11.00, bd. Ștefan cel Mare 127.

***

Candidatul PSRM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban va desfășura conferința de presă de bilanț al campaniei electorale.

Ora 12.00, str. Ștefan cel Mare 83, în fața primăriei Chișinău.

***

Thomas Hammarberg, expert ONU în domeniul drepturilor omului, invită la o conferință de presă în care va informa în ce măsură au fost implementate recomandările sale, menite să îmbunătățească situația drepturilor omului în regiunea transnistreană.

Ora 16.00, Casa ONU, str. 31 August nr. 131.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită toți copiii și părinții în Grădina Publică ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din mun. Chișinău pentru a participa la frumoasa sărbătoare a copilăriei, cu genericul „Descoperă eroul din tine!”. Programul dedicat Zilei Internaționale a Copilului include activități distractive și sportive, bule de săpun, darts, judo, concursuri, competiții, desene pe asfalt ș.a.

În intervalul orelor 11:00-14:00, Grădina Publică „Ştefan cel Mare” va fi repartizată pe zone, fiecare reprezentând un desen animat. Astfel, oaspeţii vor avea ocazia să participe la diverse activități interactive, ateliere creative, „master-class”-uri, zone de relaxare și joacă.

***

Primăria municipiului Chişinău prezintă programul de acţiuni consacrate Zilei Internaționale a Copiilor – 1 iunie.

10.00 – 18.00,       „Lumea poveștilor” – program artistic pentru copii, care va include concursuri, lucru pe zone (master-class la arte vizuale, meşteşugărit, creaţie tehnică, floristică, ecologie, sport, turism, desen pe asfalt) etc.;

Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”

***

10.30 – 11.30,       Recital de fanfară;

Scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”

***

11.30 – 14.30,       „Copilărie, Bucurie, Veselie!” – program distractiv pentru copii care va include: face painting, desen pe asfalt, concursuri karaoke, discoteca copiilor, victorine, tombole, show-uri distractive, evoluări cu participarea artiștilor consacrați și colectivelor artistice de copii;

Scuarul Teatrului de Operă și Balet ”Maria Bieșu”

***

11.30 – 14.30,       „Totul pentru copii în regim distractiv de vacanță” – program cultural-sportiv, spectacol muzical-coregrafic cu participarea formațiilor de copii din sectorul Centru, evoluări demonstrative, ștafete, concursuri, competiții la șah, joc de dame, DARTS, animații publice;

Scuarul Catedralei „Nașterea Domnului”

***

10.00 – 12.00,       „Feeria copiilor pe strada pietonală „Eugen Doga” - expoziții, concursuri, cântec, dans și multă veselie;

Strada pietonală „Eugen Doga”

***

10.00 – 12.00,       ”Jocuri interactive pentru copii” – program cultural-sportiv, evoluări demonstrative – gen sportiv, jocuri distractive, ștafete, concursuri;

Parcul „Dendrariu”

***

11.00 – 12.00,       „Copii pentru copii” – manifestare cultural-artistică cu participarea colectivelor artistice ale instituțiilor de învățământ preuniversitar din sectorul Buiucani;

CE „Moldexpo”

***

12.00 – 13.00,       „Vedetele în ospeție la copii” – interpretele Aura, Georgeta Voinovan, Eryka și Mariana Mihăilă cântă împreună cu copiii.

CE „Moldexpo”

***

13.00 – 14.00,       Program distractiv cu clovnul „Magelino”

CE „Moldexpo”

***

14.00 – 15.00,       „Să cântăm copilăria” – program artistic prezentat de studioul de copii „Doremicii”, conducător Marcela Gâlcă.

CE „Moldexpo”

***

18.00 – 20.00,       Spectacol muzical pentru copii, tineri, părinți și bunici „Muzică din filme animate”, sincronizat cu imagini din peliculele respective.

„Teatrul Verde”

 

Activități artistice pentru copii în sectoarele Capitalei:

09.00 – 11.30,       Program cultural-artistic și sportiv pentru copii, evoluarea colectivelor artistice de copii, concursuri, competiții sportive;

Scuarul SRL ”Perun Lux”, bd. Mircea cel Bătrân, 4/6

***

10.00 – 12.00,       Manifestare cultural-sportivă, program de concert și competiții sportive pentru copiii din sectorul Râșcani;

Scuarul din str. Miron Costin

***

10.00 – 13.00,       „Copilărie, dulce feerie!”, spectacol distractiv cu participarea colectivelor artistice ale Centrului de Creație „Ghiocel”

Scuarul DETS, sector Ciocana, str. A. Russo, 57

***

16.00 – 18.00,       Manifestare cultural-artistică, program de concert, jocuri distractive, în parteneriat cu centrele Comunitare din sector

Scuarul SA „Fidesco”, bd. Mircea cel Bătrân, 6.

-------

Centrul de Cultură și Istorie Militară invită copiii militarilor și angajaților civili ai Armatei Naționale să participe la activitățile artistice cu genericul „Fermecătoare copilărie”, consacrată Zilei internaţionale a ocrotirii copilului.

Ora 11.00, str. Tighina 47.

***

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC invită reprezentanții mass-media la evenimentul FIRST LEGO League Junior Moldova, ediția locală a celui mai important program internațional în domeniul roboticii și tehnologiei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

Ora 10.00, Centrul Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC invită reprezentanții mass-media la evenimentul Ignite Kids Chișinău. Evenimentul va aduce în lumina reflectoarelor copii și tineri care au obținut rezultate remarcabile și ale căror performanțe ne impresionează, dar și ne motivează concomitent.

Ignite Kids Chișinău se desfășoară în cadrul evenimentului ”Muzica Desenelor Animate”, susținut de Moldovan National Youth Orchestra, care va aduce în scenă piesele îndrăgite din desenele animate din copilărie, alături de peste 100 de muzicieni și invitați speciali ai serii.

Ora 18.00, Teatrul Verde.

***

De Ziua Internațională a Copilului, la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” va fi deschisă expoziția de pictură „Lumea prin ochii Copilăriei” a elevilor din ciclul gimnazial al Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.

Ora 11.00,  Sala de lectură pentru Adolescenți a Bibliotecii, str. A. Șciusev 65, intrare din str. A. Pușkin, scara 1, etaj 2.

***

Asociația obștească ,,Uniunea medicilor și personalului medical din Republica Moldova” invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Situația creată în municipiul Chișinău”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Asociația Obștească „Părinți Solidari” va organiza în parteneriat cu Uniunea Elevilor din Moldova și Asociația Obștească “Orașul Meu” marșul Marea Săpuneală.

Marșul va începe la  ora 10.15 de la magazinul Unic.

Sâmbătă, 2 iunie

Proiectele de mediu ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu şi Turism Ecologic, Grădina Botanică, A.O. Ecospectru invită la celebrarea Zilei Mondiale a Mediului, a treia ediție.

Ora 16.00, Grădina Botanică, str. Pădurii 18.

Duminică, 3 iunie

Va avea loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău.

***

La Centrul de Cultură şi Istorie Militară se va desfășura ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului de pictură cu genericul “Armata în viziunea copiilor”, organizat în perioada 21 mai-3 iunie de Centrul mass-media militară.

Ora 10.00, str. Tighina 47.

***

Reprezentanţii mass-media sunt invitați la:

- Exerciţii demonstrative cu arma prezentate de Compania Gărzii de Onoare

- spectacol prezentat de trupa Circului  din Chişinău

Ora 12:00-14:10, Circul din Chişinău

***

- expoziţie de armament, echipament şi tehnică militară;

- exerciţii demonstrative de luptă corp la corp;

- servirea prânzului ostăşesc

Ora 15:00-16:00, Brigada de infanterie motorizată “Ştefan cel Mare”, str. Vasile Lupu 8, sectorul Buiucani.

Luni, 4 iunie

Curtea Constituțională va examina sesizarea Președintelui țării, Igor Dodon, referitoare la modificările aduse Codului audiovizualului. Modificările interzic retransmiterea programelor din exteriorul Republicii Moldova care dezinformează și manipulează.

Ora 10.00.

***

Curtea Constituțională va examina sesizarea a șapte deputați PL, care pretind că obligativitatea utilizării limbii ruse, dar și traducerea documentelor și actelor publice în această limbă ar contraveni Constituției.

Ora 14.00.

***

În Ziua lucrătorului bancar, Banca Națională își va deschide în mod tradițional ușile pentru doritorii de a vizita banca centrală.

Astfel, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă sala de expoziții în care este expusă colecția de monede comemorative emise de Banca Națională și să audieze prezentări succinte la subiecte financiare.

***

Primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, convoacă şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Ora 8.30, Sala Rotundă a Primăriei.

***

Asociația Patronală a Subiecților Comerțului Interior “ProBiz” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Despre Legea nr. 231/2010 cu privire la comerțul interior care reglementează relațiile contractuale dintre furnizorii și comercianții produselor alimentare”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!