ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca “G. Coşbuc” din Bistriţa-Năsăud şi-a deschis filială în raionul Glodeni

12:09 | 18.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Cea de-a doua filială din Republica Moldova a Bibliotecii județene ”George Coșbuc” din Bistrița-Năsăud (România) a fost inaugurată la finele săptămânii trecute în raionul Glodeni, transmite MOLDPRES.

”Din respect și prețuire pentru frații noștri din raionul Glodeni, consemnăm un prim eveniment realizat de două administrații în cadrul acordului de înfrățire încheiat acum aproximativ jumătate de an. Sper ca acest proiect să aducă mult folos oamenilor și, în special, tinerilor din raionul Glodeni pe care, în această epocă a informatizării și a internetului ar trebui să îi îndrumăm să miroase cerneala unor file de carte”, a declarat la ceremonia de inaugurare a bibliotecii, Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului judeţean Bistriţa-Năsăud.

La rândul său, preşedintele raionului Glodeni, Ion Leucă, a menţionat că „este foarte bine că tânăra generație din raionul Glodeni va avea acces la valori autentice ale limbii, culturii și literaturii române prin intermediul acestei biblioteci”. „Vreau să mulțumesc public fraților noștri de peste Prut pentru deschiderea extraordinară pe care o au față de cetățenii raionului Glodeni”, a subliniat Ion Leucă.

Prima filială a Bibliotecii județene ”George Coșbuc” din Bistrița-Năsăud din România a fost creată la Chișinău. Mobilierul, tehnica de calcul și alt echipament, cărțile și filmoteca din dotarea Filialei Glodeni au fost oferite gratuit de către Biblioteca-mamă din  Bistrița-Năsăud.

La prima etapă, Filiala Glodeni a Bibliotecii ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud a fost dotată cu circa 2700 de volume, printre care  cărți ale scriitorilor români și clasici, literatură rusă tradusă în limba română, literatură academică și artistică pentru copii. Mare parte sunt cărți noi, editate în România, dar și donate de persoane private din județul Bistrița-Năsăud, inclusiv de Ioan Pintea -  directorul bibliotecii.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18005147

img18005147

img18005147

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!