ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă un nou spectacol tragi-comic

14:44 | 25.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/. Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta pe 28 iunie, la ora 18.30, spectacolul „Storcătorul de fructe” de Ilia Cilaki, în regia lui Vitalie Drucec, informează MOLDPRES.  

Potrivit organizatorilor, „Storcătorul de fructe” este un spectacol tragi-comic despre criza comunicării dintre oameni apropiaţi care îşi vorbesc, dar nu se pot face auziţi. Este o montare care doreşte a ne spune cât de simplu e, de fapt, secretul armoniei în familie – să iubeşti şi să înţelegi.

Vineri, 29 iunie, la ora 18.00, pe scena Naționalului din Chișinău, va fi jucat spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi. "Pomul vieţii" este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.

Sâmbătă, 30 iunie, la ora 18.00, publicul este așteptat la spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, montat pentru a treia oară la acest teatru, de astă dată – în regia lui Alexandru Cozub. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță - relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării…. Este şi o frumoasă poveste de dragoste!

Duminică, 1 iulie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”Filumena Marturano sau Divorţ în stil italian” de Eduardo De Filippo. Spectacolul prezintă povestea unei relaţii amoroase care a durat 26 de ani între Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18005430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!