ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” își va încheia cea de-a 96-a stagiune

17:11 | 29.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 iun. /MOLDPRES/. Cea de-a 96-a stagiune a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” se va încheia duminică, 1 iulie, la ora 18.00, cu spectacolul  ”Filumena Marturano sau divorţ în stil italian” de Eduardo De Filippo, informează MOLDPRES.

Spectacolul prezintă povestea unei relaţii amoroase care a durat 26 de ani între Domenico Soriano, napolitan înstărit din lumea bună şi Filumena, fostă cocotă.

În aceeași zi, la 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va avea loc spectacolul ”Pomul lui Goriță” de Ion Diordiev, la Teatrul municipal ”Guguță” – spectacolul ”Tronca-Ponca, Vîj” de Aurelia Plăcintă, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ”Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” de Frații Grimm și la 18.00, la același teatru – spectacolul ”Cină în stil francez” de Marc Camoletti.

Sâmbătă, 30 iunie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Doctorul Aumădoare” de C. Ciucovschi, la Teatrul municipal ”Guguță” – spectacolul ”Ursulețul Winnie-Pooh” de A. Milne și la 18.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” – spectacolul ” O noapte cu Don Juan” după Max Frisch și Eric-Emmanuel Schmitt.

Tot sâmbătă, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” publicul este așteptat la spectacolul ”Casa Mare” de Ion Druță, montat pentru a treia oară la acest teatru, de astă dată – în regia lui Alexandru Cozub. Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță - relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și spiritului, impactul tehnologizării ș.a. Este şi o frumoasă poveste de dragoste.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18005602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!