ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În primul semestru, au fost alocate 120 mln de lei pentru plata subvențiilor în agricultură

11:11 | 10.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Circa o mie de producători agricoli din Republica Moldova vor primi din partea statului subvenții în valoare de peste 120 milioane de lei. Banii au fost autorizați spre plată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) începând cu 1 februarie și până în prezent, informează MOLDPRES.

Resursele alocate vor fi utilizate în particular pentru procurarea tehnicii și utilajului agricol, respectiv, construcția caselor de ambalare, frigidere de păstrare a fructelor, strugurilor și legumelor. Cele mai multe solicitări de subvenții au fost depuse de agricultorii din raioanele Cahul și Edineț.

Totodată,  AIPA  a început campania de recepționare a dosarelor de acordare a subvențiilor în avans, oferite tinerilor și femeilor care vor lansa afaceri în agricultură. Statul va oferi 65% din valoarea totală a proiectului propus, iar alte 35% vor fi investite de inițiatorul ideii. Eligibile vor fi doar proiectele ce nu vor depăși valoarea de un milion de lei.

Potrivit AIPA, valoarea totală a Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural pentru anul curent constituie 900 mln de lei. Dintre acestea, 45 mln vor fi utilizate pentru achitarea subvențiilor în avans.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18005932

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!