ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea PDM a anunţat micşorarea taxelor pentru perfectarea moștenirilor

12:47 | 17.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iul. /MOLDPRES/. Taxele preluate de notari dar şi de Agenţia Servicii Publice la perfectarea moştenirilor vor fi diminuate de la 2000 cât sunt în prezent până la 351 de lei. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul PDM din Moldova Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, relatează MOLDPRES

Potrivit sursei citate, micşorarea taxelor se va efectua prin eliminarea unor acte, dar și prin compensarea de către stat a unor sume din taxă.

"În prezent, cetățenii plătesc la notar și la Agenția Servicii Publice pentru actele de moștenire aproximativ 2000 de lei, noi am găsit soluții ca aceste taxe să fie reduse până la suma de 351 de lei. Această diminuare importantă a sumei plătite se va face prin eliminarea unor acte, dar și prin compensarea de către stat a unor sume din taxa, care se plătea până acum. Măsura vizează strict procedurile pentru moșteniri, nu şi cele pentru vânzare”, a spus Plahotniuc.

Liderul democraţilor a specificat că pentru micşorarea taxelor va fi nevoie de o modificare a legislaţiei. ”Am propus colegilor din fracțiunea Partidului Democrat să depună de urgență o inițiativă în Parlament și să fie votată până la finalul sesiunii, astfel încât cetățenii să poată beneficia cât mai curând de reduceri", a conchis Plahotniuc. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18006230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!