ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul municipal Ceadâr-Lunga a aprobat impozitele fixe, valabile din 1 iulie

13:19 | 18.07.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Consiliul municipal Ceadâr-Lunga a aprobat cotele pentru calcularea impozitului fix. Noile tarife vor fi în vigoare de la 1 iulie 2018, transmite MOLDPRES.

Astfel, impozitul fix pentru întreprinderile comerciale cu amănuntul şi cele de alimentaţie publică va constitui 30 de lei pentru un metru pătrat.

În localurile unde se prestează servicii de internet taxa respectivă se va estima la 125 lei pentru un calculator. Totodată, consilierii municipali din Ceadâr-Lunga au decis să taxeze suplimentar agenţii economici care activează în baza adeverinţelor fiscale şi folosesc terenuri în aer liber, destinate pentru organizarea comerţului sau serviciilor de alimentaţie publică, în perioada 1 aprilie - 1 octombrie. Acest impozit suplimentar, de asemenea, va fi în mărime de 30 de lei pentru un metru pătrat.

Potrivit specialistului Primăriei localităţii, Ludmila Ciobanica, decizia este în conformitate cu regulamentele autonomiei găgăuze, “aceste tarife sunt valabile de la 1 iulie, iar decizia anterioară în acest sens, aprobată în decembrie 2017 este invalidă”, indică ceadir-lunga.md.

Aceasta este prima modificare fiscală locală, operată în ultima perioadă de aleşii din Ceadâr-Lunga, de vreme ce până în prezent taxele şi impozitele locale au fost percepute conform tarifelor din 2016.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img18006268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!