ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Lesnic a avut o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

14:29 | 18.07.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut ieri o întrevedere cu Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Lucy Joyce, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul întrevederii, Viceprim-ministrul a efectuat o analiză amplă a situației la zi din cadrul grupurilor de lucru sectoriale, dar și a priorităților stabilite în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru reintegrarea țării din 11 iulie 2018.

O atenție deosebită a fost acordată problemei drepturilor omului în regiunea transnistreană, precum și dialogului stabilit în cadrul grupului de lucru sectorial, activitățile căruia au fost recent reluate după o pauză îndelungată. Totodată, a fost punctată necesitatea livrării unor rezultate tangibile și în platforma de dialog a celorlalte grupuri de lucru sectoriale.

De asemenea, oficialii au căzut de acord asupra necesității de a coordona în continuare proiectele de asistență externă ce au ca beneficiari locuitori din regiunea transnistreană, fiind evidențiate în acest sens proiectele aflate în derulare și implementate cu suportul autorităților britanice.

Vicepremierul Cristina Lesnic a mulțumit diplomatului britanic pentru interesul sporit manifestat față de problematica transnistreană și pentru sprijinirea procesului de reglementare.

img18006276

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!