ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele și familiile defavorizate vor primi de la stat un suport monetar

15:22 | 18.07.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 18 iul. /MOLDPRES/. Persoanele și familiile defavorizate vor primi de la stat un suport monetar de până la 6 mii de lei. Suportul va fi acordat printr-o singură plată sau o plată lunară, pentru o perioadă determinată de timp, dar nu mai mare de șase luni. Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la Regulamentul-cadru privind organizarea şi funcţionarea Serviciului social de suport monetar adresat familiilor/persoanelor defavorizate, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, suportul monetar va fi acordat beneficiarului pentru alimentaţie, îmbrăcăminte, obiecte de primă necesitate sau pentru reparaţia locuinţei şi/sau reparaţia/construirea sobei, adaptarea locuinţei la necesităţile persoanei. De asemenea, banii vor putea fi utilizați în scopul procurării combustibilului pentru prepararea hranei şi pentru încălzire în sezonul rece, procurării mobilierului adaptat la necesităţi, precum şi alte necesităţi.

Mărimea asistenței, destinaţia şi perioada de acordare a suportului monetar va fi stabilită de către Comisia pentru protecţia persoanelor aflate în situaţii de dificultate în baza necesităţilor identificate şi a recomandărilor echipei multidisciplinare.

Serviciul va fi implementat de la 1 iulie 2018 de către specialiştii din cadrul serviciilor teritoriale de asistență socială și şi angajaţii Serviciului de asistenţă socială comunitară. În acest scop din Fondul de susţinere a populaţiei vor fi alocate în acest an circa 14 milioane de lei. 

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18006284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!