ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea de Conturi a auditat situațiile financiare ale UTA Gagauz-Yeri pe anii 2016-2017

14:24 | 23.07.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Curtea de Conturi a depistat nereguli în gestionarea patrimoniului public de către UTA Gagauz-Yeri pentru anii 2016-2017. Acestea au fost incluse într-un raport de audit, care a fost examinat astăzi de membrii Curții, informează MOLDPRES.

Astfel, Curtea a constatat, în particular, că neînregistrarea în evidența contabilă a terenurilor administrate de către Comitetul Executiv al UTA Gagauz-Yeri a condiționat denaturarea semnificativă a situațiilor financiare.

Totodată, potrivit raportului, în anul 2016 Comitetul Executiv a procurat două imobile și terenul aferent acestora fără a asigura contabilizarea corectă a terenului respectiv, fiind denaturate astfel datele reflectate în rapoartele financiare.

Conform probelor de audit acumulate, Comitetul Executiv al UTA Gagauz-Yeri deține acțiuni în capitalul social a nouă Societăți pe Acțiuni. Însă, în rapoartele financiare consolidate lipsesc unele înscrieri referitoare la acest lucru, ceea ce denotă necontabilizarea și neraportarea valorii acțiunilor respective.

Curtea a mai stabilit că datoria Comitetului Executiv al UTA Gagauz-Yeri pentru un împrumut contractat de la Ministerul Finanțelor nu a fost înregistrată în evidența contabilă în conformitate cu prevederile legale. Cheltuieli neregulamentare au fost generate și de neavizarea de către Cancelaria de Stat a statelor de personal ale unor instituții, neprevăzute de cadrul legal al Republicii Moldova pentru UTA Gagauz-Yeri.

Potrivit auditului, conducerea Comitetului Executiv nu a emis Declarații de bună guvernare pentru anii 2016 și 2017.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18006460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!