ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru boxeri moldoveni au devenit medaliaţi la memorialul “Semion Trestin”

13:08 | 25.07.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Patru pugilişti moldoveni au urcat pe podiumul de premiere la memorialul “Semion Trestin”, desfăşurat la Odesa (Ucraina), au informat astăzi surse din cadrul federaţiei naţionale de profil, relatează MOLDPRES.

Câştigător al turneului a devenit Alexandru Paraschiv (64 kg) din Chişinău. Pe locul doi s-a clasat Stanislav Bondarenco (49 kg) din Tiraspol. De medalii de bronz s-au învrednicit Ion Ursu (64 kg, Grimăncăuţi) şi Vladislav Gumeniuc (81 kg, Chişinău). 

Lotul moldovean însoţit de antrenorii Iurie Paraschiv, Mihail Muntean şi Gheorghe Bugneac a fost alcătuit de 12 boxeri. Solicitat de agenţie să comenteze rezultatele înregistrate antrenorul emerit Petru Caduc a declarat că, în primul rând, este importantă experienţa competiţională acumulată. “Mă refer, în acest sens, în special, la elevul Şcolii specializate din Grimăncăuţi (Briceni), Ion Ursu. Faptul că a disputat patru meciuri contează şi va conta mult pe viitor. Un boxer trebuie să susţină cât mai multe meciuri pentru a avea încredere în forţele proprii. La asemenea turnee se călesc caracterele. Ele sunt foarte necesare în vederea pregătirii de Europene, Mondiale”, a opinat tehnicianul.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuţi, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (China, 2008), campion european (Ankara, Turcia, 2011), angajat în prezent în echipa sportivă a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18006547

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!