ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cine face economie pe educație, își taie viitorul, susține premierul Pavel Filip

18:40 | 03.08.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 aug. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip i-a convocat astăzi în ședință pe președinții de raioane și pe responsabilii din educație ca să discute despre pregătirea instituțiilor de învățământ de noul an școlar, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.

Responsabili de la Ministerul Educației au prezentat reprezentanților APL prioritățile în acest sens. Între acestea: utilizarea eficientă a banilor publici, crearea condițiilor optime în școli și grădinițe, prevenirea situațiilor de risc pentru viața și sănătatea copiilor și a cadrelor didactice.

Unii președinți de raioane au menționat că se confruntă cu lipsa cadrelor didactice, chiar dacă oferă tinerilor specialiști și locuințe sociale, și alocații pentru întreținere, dar și alte indemnizații. În context, reprezentanții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării au declarat că lucrează acum la un program de schimbare a imaginii profesorilor, care ar urma să ridice prestigiul profesiei și să atragă specialiști în școli.

Premierul a menționat că în domeniul educației s-au constatat mai multe greșeli ca abordare. „Problema noastră în educație nu a fost niciodată lipsa banilor. Problema a fost că nu am avut o viziune, nu am avut organizare. Dacă vom avea o viziune clară, vom găsi și bani. Cine face economie pe educație își taie viitorul”, a precizat acesta.

Șeful Executivului a mai spus că educația este una dintre cele trei priorități majore ale Guvernului și în continuare autoritățile vor investi în educație de calitate. „Suntem o țară mică. Nu ne putem permite să producem doar brațe de muncă. Noi trebuie să producem creiere, oameni care să lucreze în industriile cu valoare adăugată înaltă”, a precizat Pavel Filip.

img18006928

img18006928

img18006928

img18006928

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!