ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a prelungit valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei

15:09 | 07.08.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat că prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea noii metodologii și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi, informează MOLDPRES.

Prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor fi menținute la nivelul de 19,01 lei/litru pentru benzină și 16,89 lei/litru pentru motorină.

Totodată ANRE informează despre inițierea consultărilor publice asupra proiectului de modificare și completare a Metodologiei formării și aplicării prețurilor la produsele petroliere. Pornind de la faptul că termenul de modificare a metodologiei constituie 3 luni din momentul publicării Legi nr. 152 din 20 iulie 2018, în scopul neadmiterii includerii repetate în prețurile plafon a cotațiilor medii Platts pentru aceleași perioade, Agenția prelungește valabilitatea prețurilor plafon actuale pentru întreaga perioadă până la modificarea metodologiei și respectiv stabilirea prețurilor plafon noi, se precizează într-un comunicat ANRE.

ANRE solicită consumatorilor care se vor confrunta cu situații, când prețurile de  comercializare cu amănuntul a carburanților aplicate de operatori vor depăși prețurile plafon stabilite de ANRE, să comunice aceste cazuri la linia VERDE: +373 800 10 008.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img18007004

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!