ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost stabilite criteriile de eligibilitate a solicitanților Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție

17:06 | 20.08.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi mecanismul de aplicare a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție pentru Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, la Program vor putea aplica, în particular, persoanele care nu au avut calitatea de învinuit în fața Curții Penale Internaționale, nu sunt date în urmărire de către Organizația Internațională a Poliției Criminale (INTERPOL), nu reprezintă o potențială amenințare a independenței sau securității naționale a Republicii Moldova, nu au obținut venituri din activități criminale și nu au fost găsite vinovate pentru comiterea de infracțiuni cu caracter terorist.

Documentul aprobat de Guvern mai prevede că valoarea minimă a contribuției nerambursabile la Fondul de investiții publice pentru dezvoltare durabilă pentru un solicitant principal ce a împlinit vârsta de 18 ani constituie echivalentul a 100 mii de euro. Totodată, valoarea minimă a investiției, în cel puțin unul dintre domeniile de dezvoltare strategică a Republicii Moldova, va fi 250 mii de euro.

Totodată, proiectul prevede instituirii Unității de Implementare a Programului privind Dobândirea Cetățeniei prin Investiție, fiind stabilite în acest sens funcții suplimentare pentru Agenția Servicii Publice, care, în cadrul Programului, va asigura Secretariatul Comisiei în asistarea Comisiei de pe lângă Ministerul Economiei și Infrastructurii.

(Reporter N. Sandu, editor M. Jantovan)

img18007420

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!