ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partidul Democrat va opera remanieri în rândul secretarilor de stat

12:21 | 18.09.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. În următoarele săptămâni va fi evaluată activitatea secretarilor de stat şi în unele domenii vor fi operate remanieri. Anunţul a fost făcut astăzi de liderul PDM Vlad Plahotniuc la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în unele domenii sunt probleme semnalate de miniştri dar şi de cetăţeni. “În scurt timp vor avea loc discuţii pe platforma guvernamentală şi dacă se impun schimbări, trebuie făcute pentru ca Executivul sa aibă eficienţă maximă”, a opinat Plahotniuc.

Preşedintele democraţilor a spus că premierul Pavel Filip dar şi întreg Cabinetul de miniştri vor beneficia de susţinere maximă din partea PDM.

Tot astăzi conducerea PDM a anunţat că doi miniştri din actualul Guvern vor fi schimbaţi. Astfel Silvia Radu va prelua conducerea Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, iar Nicolae Ciubuc pe cea a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Silvia Radu este de meserie jurist şi filolog, și-a început activitatea în sectorul energetic în 1995. Ulterior, în perioada 2008-2015, a condus Gas Natural Fenosa. Din noiembrie 2017 până în aprilie 2018 a deținut funcția de primar interimar al capitalei.

Nicolae Ciubuc este în prezent director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. El deţine acest post din septembrie 2016.

Premierul Pavel Filip a specificat că foştii miniştri Svetlana Cebotari şi Liviu Volconovici, care au fost învestiţi în funcţie la 10 ianuarie 2018 vor reveni la posturile deţinute anterior, respectiv cea de director al Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui şi cea de rector al Universității Agrare de Stat din Moldova.

(Reporter A. Zara, editor  M. Jantovan)

img18008273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!