ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul-Concurs Național Delfiada-2018 și-a desemnat câștigătorii

12:02 | 19.09.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a treia ediție a Festivalului-Concurs Național Delfiada, care s-a desfășurat pe parcursul anului curent, s-a încheiat ieri seară cu Gala Laureaților la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit preşedintelui Consiliului Național Delfic din Republica Moldova, Constantin Rusnac, Delfiada este organizată în scopul implementării ideii Mişcării Delfice ca Forum suprem al artelor, întru conservarea, promovarea şi dezvoltarea moştenirii culturale a etniilor din R. Moldova, stabilirea relaţiilor durabile interetnice şi interculturale de prietenie.

Festivalul s-a desfășurat în trei etape în diferite zone ale țării pe diverse categorii de vârstă – de la 10 la 21 de ani.

La secțiunea vioară, categoria a (10-13 ani) de medalia de aur s-a învrednicit Daniel Lazăr, elev la Liceul Republican de Muzică ”C. Porumbescu” din Chișinău, iar la categoria B (14-17 ani) – Alexandrina Croitor, elevă la aceeași instituție. Daria Schibițcaia, elevă la Liceul Republican de Muzică ”S. Rahmaninov” a luat medalia de aur la secțiunea vioară, categoria C (18-21 de ani). Maream Ehsan, elevă la Liceul Republican de Muzică ”C. Porumbescu” s-a ales cu medalia de aur la secțiunea pian, categoria B (14-17 ani). La aceeași secțiune, categoria C (18-21 de ani) în posesia medaliei de aur a intrat Alexandru Prigalo, student la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Cu medalii de argint și bronz s-au ales mai mulți elevi și studenți.

Festivalul este organizat şi coordonat de Consiliul Naţional Delfic din R. Moldova, Uniunea Muzicienilor, Consiliul Naţional Consultativ al şefilor secţiilor/direcţiilor Cultură şi oamenilor de cultură în colaborare cu Administraţia publică locală nivelul II şi se desfăşoară sub egida Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării a RM şi a Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO, sub patronajul Consiliului Internaţional Delfic, susţinut de APL, agenţi economici şi oameni de bună credinţă.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18008300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!